Opened 6 years ago

Closed 6 years ago

#6607 closed enhancement (fixed)

fontforge-20150612

Reported by: Fernando de Oliveira Owned by: Fernando de Oliveira
Priority: normal Milestone: 7.8
Component: BOOK Version: SVN
Severity: normal Keywords:
Cc:

Description

Change History (4)

comment:1 by Fernando de Oliveira, 6 years ago

I have a problem here.

It works fine, when launched from a terminal. However, from the menu (LXDE or XFCE), the splash screen freezes.

So, the package works, splash screen is transitory, from a terminal, but behaves badly, from menu.

Test results:

## ------------- ##
## Test results. ##
## ------------- ##

34 tests were successful.
15 tests were skipped.

Question is how to handle this.

If someone could confirm that it is broken with other desktop environment or window manager, perhaps a note would suffice. If it works for someone else, the note could be "Fontforge needs to be started from a terminal, for some desktop environments or window managers.", or there is a problem in my system, if it works in LXDE or XFCE.

Anyway, I am stopping for today.

comment:2 by bdubbs@…, 6 years ago

I was just looking at this. It seem to work fine from the command line both over ssh to a xfce desktop and in twm. I get the same results for the tests.

Works OK from KDE too, but the fontforge.desktop was not installed by default. When I copied it to /usr/share/applications, it ran fine from the menu.

As an aside, I really don't like the KDE menu. It used the GenericName, 'Font Editor', in the Graphics group when I was looking for 'fontforge'. I certainly like the XFCE menu implementation better.

comment:3 by Fernando de Oliveira, 6 years ago

Owner: changed from blfs-book@… to Fernando de Oliveira
Status: newassigned

comment:4 by Fernando de Oliveira, 6 years ago

Resolution: fixed
Status: assignedclosed

Fixed at r16129.

Thanks, Bruce.

Note: See TracTickets for help on using tickets.